Als je het woord Gaga splitst in twee losse woorden krijg je een Nederlandse uitroep van aanmoediging: Ga Ga ! En het klopt in alles: het beoefenen van Gaga moedigt in alle facetten van deze bewegingstraining aan om ervoor te gaan! Dieper, lichter, vloeiender, sneller, meer tegelijk, bewuster kiezen, minder denken, meer sturen, loslaten. Doodvermoeiend, maar Ga!


Gaga bouwt laag voor laag op en vraagt keer op keer om je bewegingskwaliteit te uploaden, rechargen en in te tunen met de input van dat moment. Opheffen van somatische- en mentale blokkades, stress, zorgen:
je krijgt het er allemaal gratis bij. De absolute voorwaarde voor succes vraagt dan wel om fysieke en mentale overgave: “ja zeggen” en ga, ga, ga.

En zo gebeurde het mij dat bewegen en dansen me weer de magie bracht waar ik vroeger mee gestart was.
Mijn hoofd ging uit en mijn lichaam bewoog ongelimiteerd verassend en groots.
Die vrijheid, is dat niet waar we elke dag op zoek naar zijn.
Cancel the limiting mind. Enter a space of infinite possibilities.

Mijn grote dank aan Kana Ote – Natalia Vik en Hugo Marmelada voor de Body Move3-daagse in Servivo te Portugal afgelopen November. Maar ook mijn dank aan de wekelijkse zaterdagochtend Gaga lessen op de zolder van de HJS/Chassé Dance Studio’s te Amsterdam. Join ME, Gaga is voor iedereen.